onsdag 24 december 2014

LUCKA NUMMER 24

I den sista luckan i julkalendern får ni ett boktips var från alla oss skolbibliotekarier. Här kommer våra bästa julbokstips!


Min bästa julbok är bilderboken Jag är inte tomten av Jonathan Allen. Den handlar om Lilla Ugglan som är ute på promenad i skogen dagen före julafton. Där möter han Lilla Haren som kallar honom för jultomten. Lilla Ugglan blir oerhört förolämpad - han är ju ingen jultomte! Men när Lilla Haren gråter otröstligt går Lilla Ugglan till slut med på att vara jultomte.

Roligt och finurligt om att bli kallad för något man inte vill vara. Och mycket kul att högläsa!

Boktips från Karin, skolbibliotekarie på Bäckaslövskolan

Drakens jul : fjärde boken om Draken (inbunden)

Draken jul 
av Dav Pilkey är mitt julbokstips. Här får man följa draken och hans förberedelser inför jul. Han fixar julgran, kolakrans och handlar till julen. Men det går inte alltid som han tänkt sig. Den där kolakransen ser riktigt god ut och när han hänger upp den så ramlar en kola ner och den kan han alltid äta upp och om fler kolor ramla ner så kan han äta dem också.

En härlig bok som gör att man längtar till jul.

Boktips från Gun, skolbibliotekarie på Ljungfälleskolan

I Julberättelser av Astrid Lindgren finns det flera julberättleser om många av Astrids mest populära figurer: Barnen i Bullerbyn, Lotta på Bråkmakargatan, Madicken, Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga och flera andra.

Boktips från Jonas, skolbibliotekarie på Teleborgsskolan


Mila önskar sig en riktig jul, en sådan som hon och mamma brukar ha, med bara Mila, mamma och hamstern Bosse. Men mamma har träffat en kille och Mila har fått en klump i magen.
Milas önskelista kommer till Nordpolen och Elfrid, den lataste tomtenissan på sexhundra år, får i uppdrag att uppfylla hennes önskan; EN RIKTIG JUL.

En kul bok som julkalendern 2007 baserades på.

Boktips från Anna, skolbibliotekarie på Furutåskolan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar